torsdag 27 september 2012

Varning angående EXTON remixen av Mageia 2

Vi har efter flera tester konstaterat att Extons remix av Mageia2 innehåller alldeles för många bugar.Vi bad Exton att rätta till de buggar vi upptäckte på ett annat Linux forum. Istället för återgärda problemen, började han bete sig otrevligt. Därför beslöt vi oss för bryta samarbeten med honom. Det hade varit en sak om han hade tagit på sig ansvaret och återgärdat felen. Då skulle vi kunna rekommendera remixen till andra. Vi vill inte att den här buggiga Remix förknipas med en stabil distribution som Mageia faktiskt är.Exton har med sin remix lyckats få ett stabilt Mageia att bli svår istallerat. Vi rekomenderar inte denna remix trots att det var vi som bad honom fixa den efter vissa specifikationer, som tydligen inte uppfylldes.Därför rekomenderar vi att ladda hem direkt från Mageias sida då denna fungerar out off the box.

Vidare så Kommer vi själva att göra en remix på Mageia 3 när den släps i mars som kommer att vara klar under sommaren.

6 kommentarer:

  1. Jag vill bara klargöra att min remaster av Mageia 2 fungerar E X A K T som originalet. Lista (1, 2, 3 osv) gärna de påstådda fel du hittat.

    F ö: Kör gärna dina inlägg i ett rättstavningsprogram innan de publiceras. (Det ser inte så seriöst ut nu).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till att börja med så kan jag inte ens installera din remix i min maskin. då jag behövde xdriver=vesa för att över huvudtaget att få installationen att fungera gjorde flera försök men fick den inte att funka. Sedan gällande min stavning så vet jag att den inte är den bästa jag brukar kolla mina inlägg men det smyger alltid in några fel. likadant som fel smyger sig in i program. Jag för söker rätta till mina fel.

      Radera
  2. CA Exton/

    Hej det är Tolhildan (Kurdistan)!

    Är det verkligen så viktigt att beröra bloggarens (Swecarp) språkliga kunskaper? Kan det vara så att bloggaren gör sitt bästa, men har skrivsvårigheter? Jag personligen brukar oftast hjälpa bloggaren med det språkliga. En del gånger låter jag bli för att bloggaren ska utvecklas i sitt skrivande. Tro inte att bloggaren inte själv är välmedveten om sina begränsningar.

    Nu till din remix som du påstår är exakt som orginalet. Jag har redan påpekat en del av grejerna både via mail och på ubuntu-se.org forum att den verkligen inte är. Jag har testat både på min egna dator och via virtualbox för bilda mig en uppfattning. Försökte även med en dator med helt annan hårdvara. Samma dåliga erfarenhet. Mest problematisk var det för min vän med ati-kort. Det fungera inte alls. Bootparameter som xdriver=vesa, radeon och fglrx fungera inte för honom. Hur hade du tänkt att någon skulle installera din remix om de inte ens kommer längre än välja språk?

    Hade din remix varit samma som orginalet behövde man inte ett ytterligare steg för skapa bootbar liveusb. Ditt remix är inte exakt som orginalet. Eftersom du inte har en susning om vilken metod tmb använder sig av för skapa isona.

    Dessutom har vi ännu inga uppgifter om hur du gör din världsunika remaster-teknik av Mageia. Du har verkligen förkärlek till det ordet. Sedan var du heller inte tillmötesgående när vi underrätta dig med de problem vi stötte på. Istället blev du personlig och gick mot angrepp.

    Gör om och gör rätt!

    SvaraRadera
  3. Trams (som vanligt). Allt fungerar!

    SvaraRadera
  4. Jag kanske ändå borde kommentera ett par saker...

    Mitt hjärta blöder för alla som inte kan stava. Jag förslog alltså bara att inläggen skulle köras i ett rättstavningsprogram innan de publiceras. (Det är väl inte så svårt?).

    Vesa: Det är fullkomligt löjeväckande att påstå att vesa-drivern inte skulle kunna användas. Det är samma kernel i EXTON-MAN 2012, som i Mageia 2. Det det finns stöd för i driverväg det finns!

    Den som inte vet vem man ska tro på i den här "debatten" kan testköra EXTON-MAN 2012 själv - NERLADDNINGSLÄNK: ftp://borkur.svenskalinuxforeningen.se/distributions/exton/exton-man-2012-32bit-1335mb-120930.iso

    md5sum: ftp://borkur.svenskalinuxforeningen.se/distributions/exton/exton-man-2012-32bit-1335mb-120930.md5

    Läs också gärna min INFO-sida om EXTON-MAN 2012: http://linux.exton.net/node/966

    Slutligen vill jag (till den nytta det ev. kan ha) än en gång klargöra följande: EXTON-MAN 2012 och Mageia 2 skiljer sig i princip bara åt vad gäller programinnehåll. Jag vill också upprepa en allmän sanning: Om ett originalsystem kan köras på en viss dator så kan också en "extonremaster" av samma originalsystem köras på samma dator. Jag förändrar nämligen aldrig ett linuxsystem till det sämre vad gäller autokonfigurering och hårdvaruigenkänning m m. Det händer att jag byter kernel, men då alltid till en "bättre" med ännu mera inbyggt stöd för olika slags hårdvara m m.

    SvaraRadera
  5. En sista kommentar...

    Jag glömde säga att EXTON-MAN 2012/Mageia 2 kan köras på alla "normala" moderna datorer. Det går inte att använda datorer från anno dazumal.

    SvaraRadera